Слухови апарати SONIC

Технологиите, които се влагат в слуховите апарати, непрекъснато еволюират. Това, което остава неизменно, е старанието на Sonic да достави най-добрите решения на своите партньори и клиенти. През дългите години на усъвършенстване Sonic следва четири принципа за добро чуване:

ЕСТЕСТВЕН ЗВУК Sonic доставя перфектния звук на своите клиенти, за да се чувстват те спокойни, уверени и да преоткрият естествения слух.

РАЗБИРАЕМОСТ В ШУМ Всяка дума, която успеете да чуете, е ценна! Ето защо Sonic работи за усъвършенстване на своите апарати, за да доловят те всеки говорен нюанс. Силният звук изобщо не означава комфорно и разбираемо чуване. Sonic създава технологии, които обработват всички аспекти на говора, и едновременно с това прецизно ги балансират с околните звуци.

ЛЕСНО ОБСЛУЖВАНЕ Какво по-хубаво от лесен за употреба слухов апарат! Ето защо Sonic създава слухови апарати с изчистен дизайн и интуитивно регулиране.

ВИЗИЯ Много хора изпитват силно неудобство от начина, по който ще изглеждат със слухов апарат. Затова слуховите апарати Sonic са малки, стилни и абсолютно приемливи на външен вид.

РЕЧЕВОЗАВИСИМА ОБРАБОТКА НА ЗВУКА Потребителите на слухови апарати Sonic винаги високо са ценели техния естествен звук, а новите продукти са още по-добри. Те са едно цяло с високотехнологичната платформа Речевозависима обработка на звука и предлагат функции, които практичният съвременен клиент ще оцени: безжична връзка и двустранна синхронизация с отлично качество на звука.

По същество платформата Речевозависима обработка на звука е усъвършенствана система от типа WDRC (Компресия с широк динамичен обхват). Проектирана е да наподобява работата на здравата кохлея, затова дава усещане за естествен звук. Специално внимание се обръща на прецизното измерване на входящия сигнал, за да има точно усилване с точната честота в точния момент. Този честотен контраст придава яснота на отделните звуци.

Честотен трансфер Специално за пациенти с увредена високочестотна кохлеарна функция. Този алгоритъм преобразува високочестотните звуци и ги трансферира в области, където има по-добра кохлеарна функция.

По-малко шум, повече разбираемост Страничните шумове могат да бъдат объркващи, смущаващи и дори дразнещи. Тук действа мощен набор от шумопотискащи технологии. Те идентифицират и намаляват нежеланите звуци. Пациентът чува много по-малко паразитни шумове, което драстично подобрява комфорта при употреба.

Потискане на лек шум Тази функция намалява тихите паразитни шумове, каквито често има около нас, например работещ хладилник или компютър.

Във ветровито време функцията Намаляване на шум от вятър мигновено неутрализира нискочестотния шум и намалява изходящия сигнал за по-голям комфорт.

Речевозависимо шумопотискане отделя говора от паразитния фонов шум, за да отключи доброто разбиране на говора в шумна среда. Този алгоритъм непрекъснато следи входящите сигнали и анализира вариациите в „пръстовия отпечатък“ на всеки сигнал. Високомодулираните звуци, които са човешка реч, се запазват, а звуците с ниски модулиращи характеристики, които биват паразитни шумове, са намалявани.

Потискане на резки звуци е функция за потискане на резки силни звуци, като тракане на прибори или затръшване на врата. Такива резки звуци се разпознават и мигновено се потискат, без това да влияе на възприемането на другите компоненти на входящия сигнал.

Намаляване на реверберацията разпознава нежеланото кънтене, което често се получава в края на думите, особено при разговор в големи помещения. Системата изрязва тези области на кънтене и оставя само оригиналния сигнал.

Системи за насочено чуване позволяват фокусирано чуване в определена, например само напред, посока.

Адаптивно компенсиране на обратна връзка е изключително важна функция за премахване на дразнещото пищене от слуховия апарат. Мощни процесори позволяват да се следи всеки един сигнал на входа и изхода на системата. Ако даден сигнал се появи на входа за по-малко от 5 милисекунди, след като е бил обработен веднъж, това е индикация за поява на положителна обратна връзка. Сигналът директно се елиминира, като на практика микрофонията (пищенето) в повечето случаи се неутрализира още преди да бъде чута от пациента.

Самонастройване според средата е функция за постоянен мониторинг на околните звуци (сила на звука, наличие на говор, честотна характеристика и хармоници и др.). След като направи пълен анализ, системата автоматично изчислява кои функции на слуховия апарат трябва да бъдат активирани в съответната звукова среда, както и кое е най-подходящото усилване. Без никаква намеса от ваша страна.

Анализ на средата е функция, която автоматично разпознава голям брой звукови среди. Така прецизно се задават най-адекватните акустични параметри на апарата според звуковата среда.

Заложени среди на слушане Тази опция ви дава избор от няколко звукови среди, като предварително за всяка звукова среда е изчислен набор от параметри според съответните нужди.

Двустранно координиране означава, че когато носите два слухови апарата, левият и десният апарат непрекъснато обменят безжично данни за средата, което дава изключително прецизно чуване.

Регистрация на данни Тази функция записва данните за начина, по който пациентът използва слуховия апарат. Анализът им помага на специалистите по слухопротезиране да направят по-фина настройка.